Rasol de gaina

Printeaza

Rasol de gaina din: gaina, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, cartofi, sare.

Ingrediente:Rasol de gaina

  • 1 găină (mai bătrână)
  • 2 morcovi
  • 1 telină
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • 2 cepe
  • 3-4 cartofi
  • sare

 

Mod de preparare:

Găina tranşată în bucăţi mai mari se spală, se curăţă bine şi se pune la fiert în 2-3 I apă fierbinte. După primele clocote se ia spuma, se sărează şi se adaugă zarzavatul tăiat mare (în jumătăţi sau sfertul).

Se continuă fiertul până ce carnea este bine fiartă (2-3 ore). Carnea se separă, se scurge de supa în care a fiert şi se serveşte pe acelaşi platou cu zârzavatul fiert, la care se mai adaugă cartofi fierţi în coajă şi curăţaţi.

Se serveşte cald, cu hrean sau cu mujdei de usturoi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.