Rasol de gaina
PrinteazaRasol de gaina din: gaina, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, cartofi, sare.
- 1 găină (mai bătrână)
- 2 morcovi
- 1 telină
- 2 rădăcini pătrunjel
- 2 cepe
- 3-4 cartofi
- sare
Mod de preparare:
Găina tranşată în bucăţi mai mari se spală, se curăţă bine şi se pune la fiert în 2-3 I apă fierbinte. După primele clocote se ia spuma, se sărează şi se adaugă zarzavatul tăiat mare (în jumătăţi sau sfertul).
Se continuă fiertul până ce carnea este bine fiartă (2-3 ore). Carnea se separă, se scurge de supa în care a fiert şi se serveşte pe acelaşi platou cu zârzavatul fiert, la care se mai adaugă cartofi fierţi în coajă şi curăţaţi.
Se serveşte cald, cu hrean sau cu mujdei de usturoi.
Pofta buna!