Rasol de gâscă cu andive si sos de unt
PrinteazaRasol de gâscă cu andive si sos de unt din: carne de gasca, andive, cimbru verde, vin alb sec, unt, ceapa, telina, morcovi, radacina de patrunjel, patrunjel, sare si piper.
- 800 carne de gasca fara os (pulpe, piept)
- 4 andive
- 3-4 fire de cimbru verde
- 200 ml vin alb sec
- 200 g unt
- 1 ceapa mare
- 1 telina mica
- 1 morcovi
- radacina de patrunjel
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, tăiaţi-o în bucăţi potrivite şi puneţi-o la fiert în 2 litri de apă cu 1 linguriţă sare. Adăugaţi legumele curăţate, dar întregi. Când apa începe să fiarbă în clocot, luaţi spuma de câte ori este cazul. Acoperiţi vasul cu un capac şi fierbeţi totul 45-50 de minute la foc mic.
Curătaţi andivele de frunzele de la exterior, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi tăiaţi-le în rondele de circa 2 cm grosime. Pentru sosul de unt puneţi într-un vas, pe foc mic, vinul împreună cu firele de cimbru şi fierbeţi-l până aproape să se evapore tot lichidul. Adăugaţi untul tăiat în cubulete şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, amestecând încontinuu până când sosul se îngroaşă putin.
Luaţi vasul de pe foc şi puneţi în sosul de unt andivele tăiate. Amestecaţi bine şi serviţi rasolul de gâscă cu garnitură de andive şi sos de unt.
Rasol de gâscă cu andive si sos de unt
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata rasol de gasca, nici macar nu am auzit ca exista asa ceva!