Rasol de peşte cu piure de cartofi si morcovi
PrinteazaRasol de peşte cu piure de cartofi si morcovi
- 1 şalău de 600 g
- 4 linguri unt
- 5 cartofi noi
- 4 morcovi
- 200 ml lapte
- 1 lingură de smântână
- 1/2 linguriţă zahăr
- sare
- 1 legătură verdeaţă
- oţet
Mod de preparare:
Cureţi peştele şi-l fierbi timp de 15 minute în apă cu sare şi puţin oţet. Cureţi apoi cartofii şi morcovii şi-i fierbi separat în apă cu sare şi puţin unt.
După ce au fiert cartofii, îi pasezi şi-i amesteci cu unt şi lapte, iar morcovii îi pasezi, adaugi zahărul şi-i freci cu smântână până se omogenizează piureul.
Scoţi apoi peştele pe un platou, aranjezi în jurul lui cele două tipuri de piure presari verdeaţa tocată şi-l aduci la masă.
Rasol de peşte cu piure de cartofi si morcovi
Poftă bună!