Rasol de peste cu smantana si sos cald de hrean
PrinteazaRasol de peste cu smantana si sos cald de hrean din: fileuri de peşte, unt, smantana, radaini de hrean, faina, otet, foi de dafin, boabe de piper sau de coriandru, sare, lapte.
- 3 fileuri de peşte de circa 200 g fiecare
- 70 g unt
- 100 g smântână
- 3 rădăcini de hrean
- 50 g făină
- 1 lingură oţet
- 2 foi de dafin
- 5-6 boabe de piper sau de coriandru
- sare
- 2-3 linguri lapte
Mod de preparare:
Speli fileurile şi le pui la fiert pentru 20 de minute, la foc mediu, în apă uşor sărată, împreună cu foile de dafin rupte şi cu boabele de piper şi de coriandru.
Topeşti untul într-o cratiţă, la foc mediu. Stingi cu smântână amestecată cu făina şi amesteci energic, la foc mic, pentru aproximativ 20 de minute, până când sosul începe să se îngroaşe. Spre sfârşit, adaugi laptele şi sărezi sosul după gust.
Iei vasul de pe foc şi laşi să se mai răcească Cureţi hreanul, îl dai pe răzătoarea fină şi îl amesteci împreună cu oţetul, apoi încorporezi treptat pasta de hrean în sosul călduţ. Serveşti peştele scurs împreună cu sosul de hrean. Acest sos asezonează perfect şi un rasol de vită.
Rasol de peste cu smantana si sos cald de hrean
Pofta buna!