Rasol de porc aromat
PrinteazaRasol de porc aromat din: rasol de porc, ceapa, morcovi, sare, piper.
- un rasol mare de porc
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 4 foi dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
O ceapă şi un morcov se taie mărunt şi se pun la fiert în 2 litri de apă cu 2 foi de dafin.
Când amestecul dă în clocot, se pune rasolul care trebuie să stea complet în lichid şi se fierbe o oră sau mai mult până ce carnea devine moale. Se scoate apoi şi se lasă la răcit.
Intre timp, ceapa şi morcovul rămase se taie mărunt şi se aştern ca pat într-o tavă de cuptor, alături de celelalte 2 foi de dafin. Se toarnă lichid de la fierbere cât să acopere legumele.
Se aşază rasolul presărat cu sare şi piper, se lasă la cuptor 60 de minute până ce se rumeneşte frumos. Ultimele 10 minute se va coace la foc mare.
Pofta buna!