Rasol de porc condimentat
PrinteazaRasol de porc condimentat din: rasol de porc, costita, coriandru, maghiran, usturoi, vin, rozmarin, foi de dafin, piper si sare.
- 1 rasol de porc
- fasii de costita cat sa acoperi carnea
- 1 lingura de coriandru
- 1 lingura cu maghiran
- 1 capatana de usturoi
- 1 cana cu vin alb
- 1 fir de rozmarin
- 1-2 foi de dafin
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Fasoneaza rasolul, impaneaza-l cu usturoi, freaca-l cu sare si piper si inveleste-l in costita taiata cat mai subtire, apoi lega-l cu sfoara. Pune carnea in tava cu o ceasca de apa, maghiran si coriandru.
Da la cuptorul incins la foc iute, 10-15 minute, sa faca o crusta frumoasa.
Toarna vinul in tava, dar si peste carne, apoi lasa 40-50 de minute la foc potrivit. Din cand in cand, stropeste carnea cu sosul din tava. Cand e gata, presara rozmarin si foaia de dafin si mai las-o in cuptorul stins 5-7 minute.
Pofta buna!