Rasol de porc cu ananas

Printeaza

Rasol de porc cu ananas din: rasol de porc, cimbru, cuisoare, praz, suc de ananas, ghimbir, marmelada de portocale, zahar brun, miere, scortisoara, ananas.

Ingrediente:Rasol de porc cu ananas

  • 1 rasol porc, afumat
  • 5 crengute de cimbru
  • 8 cuisoare
  • 2 fire praz

Ingrediente glazura:

  • 1 cana suc de ananas
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 1 lingura de marmelada de portocale
  • 1/2 cana zahar brun
  • 2 lingura de miere
  • 1 varf de cutit de scortisoara

Ingrediente dressing:

  • 5-8 felii de ananas
  • 10-15 cuisoare

 

Mod de preparare:

Clatiti bine rasolul, apoi puneti intr-un vas adanc. Se acopera cu apa, se adauga prazul, cuisoare si cimbru proaspat . Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic. Se fierbe timp de aproximativ 30 de minute.

Scurgeti si puneti deoparte. Incalziti cuptorul la 180C. Inveliti rasolul in folie de aluminiu, si puneti intr- o tava.

Gatiti cate 20 de minute pentru fiecare jumatate de kilogram din cantitatea rasolului. Din cand in cand, daca este nevoie adaugati apa in tava.

Pregatiti glazura, intr- o tigaie adaugati toate ingredientele, aduceti la fierbere pentru aproximativ 5 minute. Amestecati pana se topeste zaharul.

Scoateti rasolul din cuptor, crestati din loc in loc si infigeti cuisoarele, apoi cu ajutorul unor scabitori infigeti feliile de ananas. Ungeti cu glazura. Dati din nou la cuptor pentru 10 minute.

Repetati glazurarea si gatiti cate 10 minute, procesul trebuie repetat de cel putin 3 ori.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.