Rasol de porc cu varza murata
PrinteazaRasol de porc cu varza murata din: rasol de porc, ceapa, usturoi, morcov, pasta de tomate, vin, ulei, cimbru, dafin, sare, piper, varza murata, sunca afumata, Emmental.
- 4 bucăţi de rasol de porc, din faţă
- 1 ceapă
- 1/2 căpăţână de usturoi
- 2 morcovi
- 1 lingură pastă de tomate
- 200 ml vin roşu sec
- 2 linguri de ulei
- 3-4 fire de cimbru
- 2 frunze de dafin
- sare şi piper negru după gust
Pentru varza murată:
- 500 g varză murată
- 200 g şuncă afumată
- 100 g brânză Emmental
- 2 linguri de ulei
- 2-3 fire de cimbru
- 1 frunză de dafin
- piper roşu după gust
Mod de preparare:
Asezonaţi rasolul de porc cu sare şi piper şi prăjiţi pe toate părţile într-o tigaie, cu ulei. Transferaţi apoi într-o tavă înaltă de friptură.
Prăjiţi în acelaşi ulei ceapa, usturoiul şi morcovii tocaţi grosier. Odată ce s-au înmuiat, puneţi legumele lângă friptură. Adăugaţi cimbrul şi frunzele de dafin, turnaţi o cană de apă şi vinul. Acoperiţi oala şi introduceţi carnea în cuptorul preîncălzit la 100°C timp de zece ore.
Aşezaţi rasolul pe un grătar, deasupra unei tăvi şi mai lăsaţi-l în cuptor de zece minute, la 180°C, până când devine crocant. Treceţi prin sită sosul lăsat de carne în tavă şi degresaţi. Turnaţi sosul într-o cratiţă, adăugaţi pasta de roşii, lăsând la foc mic până când scade.
Tăiaţi baconul în cuburi şi prăjiţi-l în ulei. Adăugaţi varza murată, tăiată fin, şi asezonaţi cu cimbru, dafin, piper negru şi roşu. Lăsaţi la foc mic până când varza s-a înmuiat şi lichidul s-a evaporat complet.
Indepărtaţi tigaia de pe foc, adăugaţi brânza rasă şi amestecati până când se topeşte.
Aşezaţi un pat de varză în farfurie, deasupra o bucată de carne, peste care turnaţi sosul.
Pofta buna!