Rasol de porc la cuptor cu portocale
PrinteazaRasol de porc la cuptor cu portocale din: rasol de porc, piper, piper rosu, seminte de fenicul, rozmarin, cimbru, patrunjel, coaja de portocala, usturoi, capere, sare.
- 1 rasol de porc dezosat, cu piele
- 1 lingura piper
- 2 linguri piper rosu
- 1-1/2 linguri seminte de fenicul
- 1 legatura rozmarin
- 1 lingura de cimbru
- 1/4 ceasca patrunjel
- coaja de 1 portocala
- 4 catei de usturoi, tocat
- 2 linguri capere tocate
- sare
Mod de preparare:
Prajiti intr-o tigaie semintele de fenicul, piper, piper rosu, apoi pisati intr-un mojar. Combinati usturoi, coaja de portocala si capere si pastrati deoparte. Asezonati carnea cu sare , adaugati mixul de condiment, apoi mixul de usturoi si capere.
Rulati carnea de porc bine si crestati din loc in loc. Legati bine.
Lasati la marinat dupa preferinta, chiar si 48 de ore. Scoateti din frigider cu cateva ore inainte de a gati, pentru a se obisnui cu temperatura camerei.
Incalziti cuptorul la 150C. Intr-o tava puneti putin ulei, adaugati rulada, adaugati cativa catei de usturoi, apoi gatiti pentru 3 ore. Mariti temperatura la 180C, apoi mai gatiti 25 de minute.
Pofta buna!