Rasol de pulpa de porc
PrinteazaRasol de pulpa de porc din: pulpa de porc, ceapa verde, usturoi, piper, oenibahar, dafin, cimbru, sare.
- 1,5 kg pulpă de porc
- 3-4 fire ceapă verde (sau 1 ceapă veche)
- 3-4 fire usturoi verde (sau 3-4 căţei de usturoi)
- piper boabe
- ienibahar
- foi de dafin
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Carnea se spală, se curăţă de o parte din grăsime (dacă are prea multă) şi se pune întreagă la fiert, în apă cât s-o acopere. Se adaugă ceapa, usturoiul, mirodeniile şi sarea. Se pune totul la foc domol şi se acoperă pentru a fierbe înăbuşit.
Când scade apa, se completează cu apă caldă sau, mai bine, cu vin. Când carnea este fiartă, se scoate şi se serveşte cu cartofi fierţi în coajă, sos de hrean şi salată verde sau salată de varză crudă.
Rasolul de porc se serveşte şi rece, recomandabil cu muştar.
Pofta buna!