Rasol de vaca
PrinteazaO reteta delicioasa de rasol de vaca din: carne, praz, telina, morcov, cartofi, ceapa, sare, varza si verdeata.
- 1,500 kg carne de vaca
- 1,5 1 apă
- 20 bucăţele albe de praz
- 10 bucăţele de telină
- 10 bucăţele de morcov
- 15 bucăţele de cartofi
- 1 ceapă
- sare
- cateva bucătele de varză
- verdeaţă
Mod de preparare:
Alegem carne moale de la coadă, o batem puţin şi după ce îi dăm o formă rotundă, o legăm cu sfoară. O punem, împreună cu verdeaţa, în apă clocotită cu puţină sare. După cinci minute acoperim oala cu capacul şi lăsăm să fiarbă la foc moale 1-2 ore. Cand carnea este pe jumătate fiartă, adăugăm sarea şi zarzavatul tăiat bucăţele.
Scoatem carnea din zeamă şi o lăsăm 5-8 minute să se răcorească. Tăiem felii subţiri în curmezişul fibrelor. Le aşezăm pe o farfurie lungă, dîndu-i forma naturală. Punem drept garnitură zarzavatul. Presărăm cu pătrunjel tocat sau ceapa verde. Intr-o sosieră servim sos de hrean, sos de coacăze, sos de usturoi sau de alte fructe.
Rasol de vaca
Pofta buna!
Arata foarte bine, trebuie sa incerc si eu.