Rasol de vaca

Printeaza

O reteta delicioasa de rasol de vaca din: carne, praz, telina, morcov, cartofi, ceapa, sare, varza si verdeata.

Ingrediente:Rasol de vaca

  • 1,500 kg carne de vaca
  • 1,5 1 apă
  • 20 bucăţele albe de praz
  • 10 bucăţele de telină
  • 10 bucăţele de mor­cov
  • 15 bucăţele de cartofi
  • 1 ceapă
  • sare
  • cateva bucătele de varză
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Alegem carne moale de la coadă, o batem puţin şi după ce îi dăm o formă rotundă, o legăm cu sfoară. O punem, împreună cu verdeaţa, în apă clocotită cu puţină sare. După cinci minute acope­rim oala cu capacul şi lăsăm să fiarbă la foc moale 1-2 ore. Cand carnea este pe jumătate fiartă, adăugăm sarea şi zar­zavatul tăiat bucăţele.

Scoatem carnea din zeamă şi o lăsăm 5-8 minute să se răcorească. Tăiem fe­lii subţiri în curmezişul fibrelor. Le aşe­zăm pe o farfurie lungă, dîndu-i forma naturală. Punem drept garnitură zarza­vatul. Presărăm cu pătrunjel tocat sau ceapa verde. Intr-o sosieră servim sos de hrean, sos de coacăze, sos de usturoi sau de alte fructe.

Rasol de vaca

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata foarte bine, trebuie sa incerc si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.