Rasol de vita cu ceapa
PrinteazaRasol de vita cu ceapa din: carne, sare, untura, ulei, ceapa, faina, mustar, piper.
- 1,2 kg carne pentru rasol
- sare
- 2 linguri untură
- ulei pentru prăjit
- 2 cepe roşii
- 400 ml ulei
- 3 linguri făină
- piper
- 4 linguriţe muştar
Mod de preparare:
Carnea se taie felii, care se presară cu puţin piper, se ung cu muştar şi se aşază într-o cratiţă cu pereţi înalţi. Se toarnă atâta ulei cât să acopere feliile de carne şi se pune crattiţa acoperită în frigider pentru două zile.
După această perioadă, feliile se scot din marinată şi se prăjesc în ulei încins.
Ceapa se taie rondele, se sărează, se desface inele, care se tăvălesc prin făină şi se prăjesc în ulei încinşi. La servire, pe feliile de carne se aşază inele de ceapă prăjită şi se garnisesc cu cartofi natur.
Pofta buna!