Rasol de vita cu sos de iaurt

Printeaza

Rasol de vita cu sos de iaurt din: rasol, dafin, patrunjel verde, cimbru, zarzavat, zeama de carne, piper.

Ingrediente:Rasol de vita cu sos de iaurt

  • 1 kg carne de rasol
  • 5 foi de dafin
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura cimbru
  • zarzavat de supa (morcovi, telina, radacina de patrunjel)
  • 1,5-2 l zeama de carne
  • 1/2 lingurita boabe de piper

Ingrediente sos:500 g iaurt, coaja de la o lamaie, sare, piper, 3 fire de tarhon.

 

Mod de preparare:

Se spala carnea, se zvanta, se acopera de jur-imprejur cu crengutele de patrunjel si de cimbru si se leaga cu ata de bucatarie.

Se curata zarzavatul de supa, se clateste si se taie bucati. Intr-o oala, se toarna zeama de carne, se adauga zarzavatul taiat si boabele de piper si se pune la fiert.

Cand clocoteste, se introduce carnea zeama trebuie s-o acopere si se lasa sa fiarba cu capac, la foc mic, circa 1 ora si 45 de minute.

Pentru sos: se amesteca iaurtul cu coaja rasa de lamaie si tarhonul tocat marunt si se gusta de sare si piper.

Carnea fiarta se lasa sa se odihneasca acoperita cateva minute, se taie felii si se serveste cu sosul de iaurt.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.