Rasol de vita cu sos de usturoi
PrinteazaRasol de vita cu sos de usturoi din: carne de vacă, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ardei gras, rosie, sare, cartofi, făină, lapte, supă de rasol, usturoi.
- 400 g carne de vacă
- 2 morcovi
- 2 bucăţi de pătrunjel
- 1/2 ţelină
- 2 cepe
- 1/2 ardei gras
- 1/2 roşie
- sare
Pentru garnitura de cartofi natur:
- 200 g cartofi
- sare
Pentru sosul de psturoi:
- 1 lingură făină
- 1 pahar cu lapte
- 1 pahar supă de rasol
- 4 căţei de usturoi
- sare
- 1 lingură cu smântână
Mod de preparare:
Cureţi rasolul de pieliţe şi îl pui la fiert în apă caldă cu sare.
Spumezi, iar când e pe jumătate fiert, pui zarzavatul curăţat, spălat, tăiat bucăţi şi laşi să fiarbă, până când e bine pătruns rasolul.
Il laşi apoi în zeamă, până pregăteşti cartofii şi sosul de usturoi. Pentru garnitură, cureţi cartofii, îi tai în bucăţi şi îi pui la fiert în apa cu sare.
Pentru sosul de usturoi, fierbi 15 minute făina cu laptele, supa de rasol şi căţeii de usturoi tăiaţi în jumătate. Când e gata, potriveşti gustul de sare şi adaugi o lingură cu smântână.
Scoţi rasolul din zeamă, îl scurgi bine şi îl pui în farfurie.
Alături, pui cartofii natur şi sosul de usturoi.
Pofta buna!