Rasol de vita cu sos de usturoi

Printeaza

Rasol de vita cu sos de usturoi din: carne de vacă, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ardei gras, rosie, sare, cartofi, făină, lapte, supă de rasol, usturoi.

 

Ingrediente:Rasol de vita cu sos de usturoi

  • 400 g carne de vacă
  • 2 morcovi
  • 2 bucăţi de pătrunjel
  • 1/2 ţelină
  • 2 cepe
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 roşie
  • sare

Pentru garnitura de cartofi natur:

  • 200 g cartofi
  • sare

Pentru sosul de psturoi:

  • 1 lingură făină
  • 1 pahar cu lapte
  • 1 pahar supă de rasol
  • 4 căţei de usturoi
  • sare
  • 1 lingură cu smântână

 

Mod de preparare:

Cureţi rasolul de pieliţe şi îl pui la fiert în apă caldă cu sare.

Spu­mezi, iar când e pe jumătate fiert, pui zarzavatul curăţat, spălat, tă­iat bucăţi şi laşi să fiarbă, până când e bine pătruns rasolul.

Il laşi apoi în zeamă, până pregăteşti cartofii şi sosul de usturoi. Pen­tru garnitură, cureţi cartofii, îi tai în bucăţi şi îi pui la fiert în apa cu sare.

Pentru sosul de usturoi, fierbi 15 minute făina cu laptele, supa de rasol şi căţeii de usturoi tăiaţi în jumătate. Când e gata, potriveşti gustul de sare şi adaugi o lingură cu smântână.

Scoţi ra­solul din zeamă, îl scurgi bine şi îl pui în farfurie.

Alături, pui cartofii natur şi sosul de usturoi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.