Rasol de vitel cu sos de hrean
PrinteazaRasol de vitel cu sos de hrean din: rasol de vitel, hrean, smantana, sare, zahar, morcovi, cartofi, telina, patrunjel, pastarnac, piper.
- 1 rasol de viţel (2-3 kg)
- 4-6 bucăţi de hrean
- 1 pahar cu smântână
- 1 lingură de saree
- 1 lingură de zahăr
Petru supă:
- 4-6 morcovi mijlocii
- 2 cartofi
- 1 telină
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 păstărnac
- 10-12 boabe piper
Mod de preparare:
Curăţaţi rasolul de oasele mici, spălaţi cu atenţine, puneţi carnea la fiert cu apă cât s-o acopere. Lucraţi cu un vas mare de 8-101. Folosiţi vase emailate sau inox. Când s.upa dă în clocot, faceţi focul mic, lăsaţi să fiarbă 1-2 min, aruncaţi apa şi spălaţi vasul şi carnea.
Umjpleţi vasul cu 4-51 de apă rece şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, fără să acoperiţi,
2 ore. Săraţi uşor, puneţi piperul. Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi puneţi să fiarbă întregi împreună cu rasolul. Săraţi, continuaţi fierberea.
Curăţaţi hreanul, treceţi fiecare rădăcină pe răzătoarea mică, strângeţi în castron adânc. Săraţi şi îndulciţi cu o lingură plină de zahăr, omogenizaţi, adăugaţi smântână, frecaţi energic folosind lingura de lemn. Puneţi crema obţinută la rece pentru 2-3 ore.
Scoateţi carnea, porţionaţi, serviţi cu cremă de hrean şi legume fierte, lângă pâine de casă şi vin alb sec. ,
Serviţi supa de came cu său fără paste făinoase, decorată cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!