Rasol din carne de vită cu garnitură de legume şi sos de hrean
PrinteazaRasol din carne de vită cu garnitură de legume şi sos de hrean: rasol alb, sare, piper, hrean, morcovi, telina, albitura, ceapa, unt, faina, otet de vin, zahar, smantana, cartofi, varza.
Poate te intereseaza si:
- Rasol de peste cu cartofi natur
- Rasol de miel cu pasta de curry
- Rasol de găină cu hrean
- Salau rasol
- Păstrăv rasol cu sos de lămâie
- 1,700 kg rasol alb cu oase de vită
- sare
- piper boabe
- 30 g hrean ras
- 250 g morcovi
- 250 g ţelină
- 7 50 g albitură
- 2 cepe
- 50 g unt
- lingură de făină
- 1 lingură oţet de vin
- puţin zahăr
- 1 lingură de smantană
- cîţiva cartofi
- 1 varză albă mică
Mod de preparare:
Se pune rasolul cu 5 l apă caldă la fiert şi cînd începe să fiarbă se spumează bine, se dă sare şi piper boabe.
După 45 minute se pune zarzavatul întreg şi se mai fierbe circa 2 ore sau cît este cazul.
Cînd rasolul este bine fiert, se taie felii, se pune pe platoul fierbinte şi se garniseşte cu zarzavatul din supă, cu cîţiva cartofi şi 1 varză mică fierte separat.
Separat se serveşte sos de hrean (se face un rîntaş alb din unt, făină, supă de la rasol care se fierbe 5 minute şi se adaugă la el hreanul ras, smîntînă, oţetul, zahărul, şi sarea. Supa de la rasol se serveşte cu diferite garnituri (tăiţei, găluşte, fidea, orez, legume etc).
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rasol de vita cu hrean