Rasol din peste uscat si afumat
PrinteazaRasol din peste uscat si afumat din: peste, cartofi, usturoi, sare, ulei.
- câteva bucăţi de crăpuşori săraţi, uscaţi şi afumaţi
- 2-3 cartofi
- 1 căpăţână de usturoi
- sare
- ulei
- puţin oţet sau suc de lămâie
- câteva fire de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se pune apa să fiarbă, apoi se scufundă câteva secunde peştele uscat, atât cât să se poată îndepărta pielea cu solzi.
Se porţionează şi se pune la fiert împreună cu cartofii curăţaţi şi lăsaţi întregi ori feliaţi rondele groase sau cuburi.
Se lasă să fiarbă până se înmoaie puţin cartofii. Peştele se scoate pe o farfurie şi cartofii se scurg.
Se opreşte o ceşcuţă de apă pentru mujdeiuyde usturoi.
Se zdrobeşte usturoiul şi apoi se freacă cu puţină sare şi puţin ulei, până se obţine o pastă ca maioneza. Se diluează cu o linguriţă de oţet şi câteva linguri de zeamă în care a fiert peştele cu cartofii. Se poate adăuga şi hrean ras.
Se serveşte peştele alături de cartofii fierţi, stropit cu mujdeiul de usturoi.
Pofta buna!