Rasol din peste uscat si afumat

Printeaza

Rasol din peste uscat si afumat din: peste, cartofi, usturoi, sare, ulei.

Ingrediente:Rasol din peste uscat si afumat

  • câteva bucăţi de crăpuşori săraţi, uscaţi şi afumaţi
  • 2-3 cartofi
  • 1 căpăţână de usturoi
  • sare
  • ulei
  • puţin oţet sau suc de lămâie
  • câteva fire de pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se pune apa să fiarbă, apoi se scufundă câteva secunde peştele uscat, atât cât să se poată îndepărta pielea cu solzi.

Se porţionează şi se pune la fiert împreună cu cartofii curăţaţi şi lăsaţi întregi ori feliaţi rondele groase sau cuburi.

Se lasă să fiarbă până se înmoaie puţin cartofii. Peştele se scoate pe o farfurie şi cartofii se scurg.

Se opreşte o ceşcuţă de apă pentru mujdeiuyde usturoi.

Se zdrobeşte usturoiul şi apoi se freacă cu puţină sare şi puţin ulei, până se obţine o pastă ca maioneza. Se diluează cu o linguriţă de oţet şi câteva linguri de zeamă în care a fiert peştele cu cartofii. Se poate adăuga şi hrean ras.

Se serveşte peştele alături de cartofii fierţi, stropit cu mujdeiul de usturoi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.