Rasol de gaina cu garnitura de legume si sos de hrean Ingrediente: 1 găină de circa 1,500 kg sare 30 g hrean 200 g morcovi 2 telina 1 ceapă 1 varză 300 g cartofi 50 g costiţă afumată 1 lingură oţet zahăr 50 g unt 1/2 lingură făină Mod de preparare: Găina se spală […]
Rasol de găină cu hrean
PrinteazaRasol de găină cu hrean: carne de gaina, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, radacina de hrean, sare, smantana.
Ingrediente:
- 1 găină de 1 kg
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- rădăcină de hrean
- sare
- smântână
Mod de preparare:
Cureţi găina, o speli, o porţionezi şi o pui la fiert, în apă cu puţină sare.
După primul clocot iei spuma, repetând operaţia ori de câte ori aceasta se formează.
Intre timp, cureţi zarzavatul de supă şi ceapa, le speli şi le tai după preferinţă, apoi le adaugi în oală, când găina este fiartă pe jumătate.
Când totul este foarte bine fiert, scoţi bucăţile de carne, le pui într-un vas şi le acoperi, să nu se usuce până la servire.
Această mâncare, specifică Bucovinei o serveşti cu hrean ras, amestecat cu smântână.
Din supa rămasă de la fiert carnea şi legumele, poţi face un borş. Pe lângă zarzavatul fiert, adaugi tăiţei şi borş.
Pofta buna!
poate iti place si:
Gaina rasol
Gaina rasol Ingrediente: 1 găină de circa 1 kg 4 l apă zarzavat de supă sare Mod de preparare: Se alege o găină grasă, se curăţă, se spală şi se pune la fiert în apă fierbinte. Se ia spuma, se sărează şi se adaugă tot zarzavatul ca pentru supă . Trebuie să fiarbă cel […]
Gaina cu varza de Bruxelles
Gaina cu varza de Bruxelles din: gaina, hrean, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, unt, faina, zahar, sare. Ingrediente: 1 găină de 1,5 kg sare 50 g hrean ras 200 g morcovi 2 ţeline mijlocii 1 ceapă 1 kg varză de Bruxelles 300 g cartofi 100 g costiţă afumată 1 lingură cu oţet 100 g […]
Pofta buna!