Rasol in sos unguresc
PrinteazaRasol in sos unguresc din: rasol de vita, zarzavat, ulei, boia, smantana, lamaie, sare, piper.
- 1 rasol de vacă
- zarzavat de supă
- 1 ceaşcă de ulei
- 1 linguriţă boia de ardei
- 1 ceaşcă de smântână
- 1/2 lămâie
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Se curăţă rasolul de oasele mici care rămân când se sparge osul, se spală în mai multe ape şi se pune la fiert cu multă apă.
Se fierbe circa o oră, apoi se adaugă zarzavatul curăţat şi spalat, sare, piper boabe şi puţină coajă de lămâie. Când carnea se desprinde de pe os, se ia vasul de pe foc şi se scoate carnea. Bucăţile de carne se rumenesc în ulei încins şi se pun pe un platou.
In uleiul rămas se adaugă o linguriţă de boia de ardei iute, o ceaşcă mare de smântână şi zeama de la 1/2 lămâie. Sosul se îngroaşă pe foc mic, apoi se toarnă peste carne şi se serveşte imediat.
Din zeama de carne se fierbe o supă cu tăiţei de casă, în care se adaugă zarzavatul fiert.
Pofta buna!