Rasol de peşte delicios

Printeaza

Rasol de peşte delicios din: peste, morcov, ceapa, telina, patrunjel, cartofi, sare, piper, patrunjel verde, unt, cateva boabe de piper.

Ingrediente:

  • 1 kg peste (crap, cod, merluciu)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • unt (ulei de post)
  • cateva boabe de piper
  • 1-2 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi bine peştele, îl porţionezi după nu­mărul de persoane.

Pui la fiert zarzavatul curăţat şi tăiat în patru, în apă cu sare, foi de dafin, piper (boabe).

Când zarzavatul este deja fiert, adaugi bucăţile de peşte şi laşi să fiarbă timp de minimum 10 minute.

Intre timp, cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi aşezi la fiert într-o oală cu puţină sare. Serveşti ra­solul pe un platou, cartofii fierbinţi, aşezaţi de jur-îm-preju peştele fiert deasupra şi garnisit cu pătrunjel verde.

Poţi adăuga puţin unt sau ulei de măsline în perioada de post.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Rasol de Porc cu Hrean: O Tradiție Gustoasă

Rasol de Porc cu Hrean: O Tradiție Gustoasă din: rasol de porc, hrean ras, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, sare, piper, frunze de dafin, boabe de piper. Descoperiți o rețetă clasică românească reinventată: Rasol de Porc cu Hrean. Un deliciu culinar care îmbină savoarea cărnii de porc cu aroma intensă a hreanului, această rețetă vă […]

Osso Buco: Rasol de vitel, gatit lent, istorie si caracteristici

Osso Buco: Rasol de vitel, gatit lent, istorie si caracteristici. Osso buco, în ciuda asociării sale strânse cu bucătăria milaneză, are o istorie destul de neclară în ceea ce privește originile sale exacte. Se crede că preparatul a apărut în timpul invaziei spaniole a Italiei în secolul al XVI-lea. În acea perioadă, bucătăria spaniolă a […]

 

 

Rasol de vita cu mustar

Rasol de vita cu mustar din: carne, sare, untura, ulei, ceapa, faina, mustar, piper. Ingrediente: 1,2 kg carne pentru rasol sare 2 linguri untură ulei pentru prăjit 2 cepe roşii 400 ml ulei 3 linguri făină piper 4 linguriţe muştar   Mod de preparare: Carnea se taie felii, care se presară cu puţin piper, se ung […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.