Rasol de porc cu linte
PrinteazaO reteta delicioasa de rasol de porc cu linte din: rasol de porc, cabanos, bacon, ceapa, praz, usturoi, morcov, linte rosie, patrunjel verde, telina verde, cuisoare, bouquet grani, sare si piper.
- rasol de porc 1500 g
- cabanos 100 g
- bacon 80 g
- ceapa 80 g
- praz 50 g
- usturoi 30 g
- morcov 80 g
- linte rosie 500 g
- patrunjel verde 20 g
- telina verde 90 g
- cuisoare, bouquet garni
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se începe prin oparirea rasolului de porc în apa demi-sarata, dupa care se scoate si se pune la fiert într-o oala cu apa rece la foc mic. Când sunt fierte se scurg si se trec printr-un jet de apa rece.
Ceapa se curata, se taie în doua si se înfig în acestea 5-6 cuisoare. Morcovii si prazul se curata, se spala si se taie rondele. Într-o cratita
se fierbe lintea împreuna cu morcovii, prazul, usturoiul, ceapa si bouquet-ul garni. Dupa 20 minute se adauga rasolul de porc, baconul si
cabanosul si se mai fierb înca 10 minute împreuna.
La sfârsit reglam gustul cu sare si piper si se serveste cald, transat împreuna cu garnitura de legume cabanosul si baconul.
Rasol de porc cu linte
Pofta buna!