Crap cu sos de unt și capere – Fileurile de crap sunt prăjite până devin aurii și suculente, apoi sunt acoperite cu un sos bogat de unt și capere, care adaugă o notă sărată și acidă. Pătrunjelul proaspăt și sucul de lămâie completează acest preparat, oferindu-i prospețime și echilibru. Ingrediente: File de crap (4 […]
Rasol de pulpa de miel
PrinteazaRasol de pulpa de miel din: carne de miel, ceapa, patrunjel, piper, dafin, otet, patrunjel, sare.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel (pulpă)
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de pătrunjel
- piper boabe
- foi de dafin
- 2-3 linguri oţet
- pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Rasol de pulpa de miel: Carnea curăţată se spală bine şi se taie în bucăţi mai mari (2-3 bucăţi).
Intr-o oală de 3 I se pun la fiert carnea, ceapa tăiată în două, rădăcina de pătrunjel, mirodeniile, oţetul şi sarea, apoi se completează cu apă, cât să acopere bine carnea, şi se pune la foc.
Pe parcurs, se mai poate completa apa în care fierbe, dacă scade prea mult lichidul.
Separat, pătrunjelul verde este tocat mărunt şi eventual prăjit într-o lingură de ulei.
Carnea se serveşte caldă, scoasă direct din zeama în care a fiert şi cu pătrunjel crud sau prăjit deasupra. Tradiţional, rasolul se serveşte cu hrean
Pofta buna!
Limonadă cu Pepene Roșu și Mentă
Limonadă cu Pepene Roșu și Mentă alegerea perfectă pentru zilele toride de vară. Cu toate acestea, pentru a adăuga un strop de originalitate și un plus de prospețime, limonada clasică poate fi îmbogățită cu pepene roșu și mentă. Pregătirea ingredientelor: 10 minute Blenduirea și amestecarea: 5 minute Răcirea și servirea: 10 minute (opțional) Timp total: […]