Rasol de raci

Printeaza

Rasol de raci din: raci, usturoi, piper, dafin, sare.

Ingrediente:

  • circa 20 raci vii
  • 4-5 căţei de usturoi
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • sare

 

Mod de preparare:

Inainte de a fi fierţi, racii (încă vii – nu se pregătesc raci morţi!) sunt bine spălaţi cu apă rece, eventual frecaţi cu o periuţă pe burtă şi pe părţile care prezintă urme de nisip sau nămol.

Intr-o oală mai mare (de 4-5 l), se pune apă cam până la jumătate, se adaugă 1-2 linguri de sare, usturoiul, piperul boabe şi foile de dafin. In momentul în care apa a început să fiarbă, se aruncă în ea racii vii.

Se lasă să fiarbă cam 5 minute, după care se ia de pe foc şi se lasă racii să se răcească în apa în care au fiert. Se scot apoi pe un platou şi se servesc cu pătrunjel verde, tocat, deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

 

Raci cu maioneza si aspic

Raci cu maioneza si aspic  Pentru: 12 persoane   Ingrediente: 36 cozi de raci sau 1 cutie de homar (600—700 g) 2 gălbenuşuri sare pi­per zeamă de lămîie 1/2 l aspic 100 g ulei muştar 3 funduri de anghinare 18 forme de tarte ovale (de mărimea unui ou de gîscă) 2 salate verzi   Mod […]

Raci fierti (varianta)

Raci fierti din: raci, apa, sare, usturoi, frunza de dafin, condimente. Ingrediente: 18 raci   apă cât să-i cuprindă sare câţiva căţei de usturoi o frunză de dafin puţine condimente   Mod de preparare: Se controlează ca toţi racii care trebuie pregătiţi să fie vii. Se fierbe atâta apă într-o oală cât să acopere racii, […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.