Raci cu maioneza si aspic Pentru: 12 persoane Ingrediente: 36 cozi de raci sau 1 cutie de homar (600—700 g) 2 gălbenuşuri sare piper zeamă de lămîie 1/2 l aspic 100 g ulei muştar 3 funduri de anghinare 18 forme de tarte ovale (de mărimea unui ou de gîscă) 2 salate verzi Mod […]
Rasol de raci
PrinteazaRasol de raci din: raci, usturoi, piper, dafin, sare.
Ingrediente:
- circa 20 raci vii
- 4-5 căţei de usturoi
- piper boabe
- foi de dafin
- sare
Mod de preparare:
Inainte de a fi fierţi, racii (încă vii – nu se pregătesc raci morţi!) sunt bine spălaţi cu apă rece, eventual frecaţi cu o periuţă pe burtă şi pe părţile care prezintă urme de nisip sau nămol.
Intr-o oală mai mare (de 4-5 l), se pune apă cam până la jumătate, se adaugă 1-2 linguri de sare, usturoiul, piperul boabe şi foile de dafin. In momentul în care apa a început să fiarbă, se aruncă în ea racii vii.
Se lasă să fiarbă cam 5 minute, după care se ia de pe foc şi se lasă racii să se răcească în apa în care au fiert. Se scot apoi pe un platou şi se servesc cu pătrunjel verde, tocat, deasupra.
Pofta buna!
Raci fierti din: raci, apa, sare, usturoi, frunza de dafin, condimente. Ingrediente: 18 raci apă cât să-i cuprindă sare câţiva căţei de usturoi o frunză de dafin puţine condimente Mod de preparare: Se controlează ca toţi racii care trebuie pregătiţi să fie vii. Se fierbe atâta apă într-o oală cât să acopere racii, […]
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/rasol-raci html