Rasol de salau cu garnitura de cartofi noi din: fileuri de salau, cartofi noi, vin alb, otet, zahar, lamaie, ceapa, cuisoare, sare, piper, ulei, patrunjel.
Ingrediente:
1 peste intreg sau 4-6 fileuri de salau
1 kg cartofi noi
1 pahar cu vin alb
2 linguri cu otet
1 lingura cu zahar
1/2 lamaie
1 ceapa
2-3 cuisoare
sare
piper boabe
2 linguri cu ulei
patrunjel
Mod de preparare:
Curatati pestele de solzi, goliti, spalati din nou, sarati si lasati sa stea in vas curat 15 minute.
Puneti sa fiarba 2 1 apa intr-un vas mai mare. Cand apa da in clocot adaugati: ceapa taiata in patru cu cateva cuisoare infipte in fiecare felie, otetul, piper boabe si 1 pahar cu vin alb.
Tot acum asezati pestele cu atentie in apa care fierbe. Lasati sa fiarba 20-25 minute cu vasul acoperit.
Faceti un sos din: 2 linguri cu ulei amestecat cu zeama de la jumatate de lamaie, sare si zahar.
Scoateti pestele fiert, portionati cu atentie daca ati folosit bucata intreaga, acoperiti cu sos si decorati cu patrunjel tocat.
Serviti pestele langa cartofi noi, fierti in apa cu sare.
Rasol de salau din: salau, raci, cartofi, unt, patrunjel, otet, apa, sare, usturoi, dafin, lamaie, piper. Ingrediente: 1 şalău 10-12 raci 1 kg cartofi 2 linguri cu unt 2 legături de pătrunjel 1 cană cu oţet 1 l apă 2 linguri cu sare 6-8 căţei de usturoi piper boabe 2 foi de dafin 1 lămâie […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.