Remedii naturiste cu rosii. Roșiile sunt bogate în vitaminele A și C, antioxidanți și au o gamă de beneficii pentru sănătate atunci când sunt incluse în dietă sau utilizate topic. Iată câteva utilizări tradiționale: Tratament Facial: Roșiile pot fi folosite pentru a crea un astringent natural. Pur și simplu tăiați o roșie și frecați-o pe […]
Rasol cu sos de hrean
PrinteazaRasol cu sos de hrean din: sare, rasol, morcovi, praz, telina, patrunjel, ceapa, unt, faina, smantana, mar, hrean.
Ingrediente:
- sare
- 800 g rasol
- 2 morcovi mari
- 1 praz
- 175 g ţelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 40 g unt
- 3 linguri de făină
- 250 ml supă de carne
- 3 linguri de smântână pentru gătit
- 1/2 de lingură de hrean proaspăt ras
- 1 măr mic
Mod de preparare:
Se fierb 2 l de apă cu o linguriţă de sare. In această apă se clocoteşte la foc mic carnea timp de 2 ore. In ultimele 30 de minute se adaugă legumele de supă, care se curăţă, se spală si se taie marunt.
Pentru sos se face un rântaş din unt, făină şi 250 ml de supă de carne fierbinte.
sărează, se înglobează smântână şi hreanul şi se lasă să clocotească la foc mic 10 minute.
Mărul se cojeşte, se îndepărtează sâmburii şi se taie felii. Carnea se scurge şi se taie felii subţiri.
picură puţin sos pe feliile de carne, care apoi se rulează şi se prind cu scobitori.
ornează cu măr şi se servesc.
Rasol cu sos de hrean
Pofta buna!