Rasol de vita cu ardei copti
PrinteazaRasol de vita cu ardei copti din: carne, zarzavat de supa, cartofi, varza si sare.
Ingrediente:
- 1,250 kg carne
- zarzavat de supă
- 6 cartofi mijlocii
- 1/4 varză
- sare
Mod de preparare:
Pui rasolul la fiert într-o oală cu apă clocotită şi iei spuma de deasupra de câte ori e nevoie.
Adaugi zarzavatul şi laşi să fiarbă circa 3 ore la foc potrivit.
Când carnea este aproape fiartă, adaugi în supă cartofii curăţaţi şi tăiaţi în două şi 2-3 bucăţi de varză fiartă pe jumătate.
Cartofii nu trebuie fierţi prea mult, ca să nu se sfărâme.
Aşezi rasolul pe farfurie, pui de jur-împrejur cartofii, varza şi morcovii din supă, tăiaţi rondele.
Il serveşti cu sos de hrean şi ardei copţi.
Pofta buna!