Rasol de vita cu legume
PrinteazaRasol de vita cu legume din: rasol de vita, faina, unt, supa de vita, ceapa, morcovi, telina, foi de dafin, usturoi, rosii decojite, rozmarin, cimbru, sare, piper.
- 6 felii groase de rasol de vita
- 75 g faina
- 100 g unt
- 1 l supa de vita
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- 2 foi de dafin
- 5 catei de usturoi
- 1 cutie cu rosii decojite
- 1 crenguta de rozmarin
- 1 crenguta de cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare Rasol de vita cu legume :
Condimentează bucăţile de carne, tăvă- leşte-le prin făină şi rumeneşte-le în unt topit. Scoate-le pe hârtie absorbantă. Separat, căleşte ceapa tocată julien împreună cu ţelina şi morcovii tăiaţi în cubuleţe.
Stinge cu vinul şi lasă pe foc 2-3 minute ca să se evapore alcoolul. Adaugă bucăţile de carne, roşiile decojite, usturoiul zdrobit, foile de dafin, crenguţa de rozmarin şi pe cea de cimbru.
Toarnă supa de vită,acoperă cuuncapac şi lasă pe foc până ce se frăgezeşte carnea şi se leagă suficient sosul. Serveşte preparatul cu mămăliguţă sau cu orez.
Rasol de vita cu legume
Pofta buna!