Rasol de vita cu sos de hrean
PrinteazaRasol de vita cu sos de hrean din: carne de vita, sare, foaie de dafin, boabe de piper, morcovi, telina verde, praz, cartofi, unt, faina, smantana, hrean, zahar, suc de lamaie.
- 1 kg carne de vita (rasol)
- sare
- 1 foaie de dafin
- 1 lingura boabe de piper
- 150 g morcovi (taiati cuburi)
- 150 g telina verde (taiata cuburi)
- 200 g praz (taiat rondele)
- 500 g cartofi (taiati cuburi)
- 30 g unt
- 25 g faina
- 120 g smantana
- 20 g hrean ras
- zahar
- 1 lingurita suc de lamaie
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge şi se aşază în 1,5 I apă clo¬cotită cu o linguriţă şi jumătate de sare, foaia de dafin şi boabele de piper.
Se dă în clocot şi se lasă apoi să mai fiarbă înăbuşit cca 2 ore.
Se adaugă apoi morcovii, ţelina, prazul şi cartofii; se acoperă cu un capac şi se mai lasă să fiarbă înăbuşit circa 20 de minute.
Se scoate rasolul si se lasa sa se raceasca. Se strecoara supa si se pastreaza legumele la cald.
Se topeste untul si se caleste in el faina pana devine aurie.
Se adauga 375 ml supa de rasol si smantana; se dau in clocot si se lasa sa fiarba fara capac circa 5 minute. Se adauga apoi hreanul, sare, zahar si lamaie.
Se taie carnea felii si se serveste cu legume si sos; eventual se orneaza cu hrean ras si ceapa verde.
Rasol de vita cu sos de hrean
Pofta buna!