Rasol de vita cu sos verde

Printeaza

Rasol de vita cu sos verde din: carne de vita, cartofi, busuioc, cimbrisor, patrunjel, iaurt, smantana, maioneza, mustar, oua, sare, piper.

Ingrediente:

  • 750 g carne de vită
  • 1,5 kg cartofi noi
  • 2 lingu­riţe busuioc
  • 2 linguri cimbrişor
  • 2 legături pă­trunjel verde
  • 250 ml smântână
  • 400 ml iaurt
  • sa­re
  • piper
  • 2 linguri maioneză
  • 1 linguriţă muştar
  • 2 ouă
  • 1 cub supă de carne

 

Mod de preparare Rasol de vita cu sos verde:

Carnea se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert în apă rece. Se adaugă sare, cubul de supă, o legătură de pătrunjel verde şi se lasă la fiert o oră.

Cartofii se fierb în coajă, apoi se lasă să se răcească şi se curăţă. Ouăle se fierb tari.

Iaurtul se omogenizează cu smântână, maioneza, muştarul şi se condimentează după gust cu sare şi piper.

Se pre­sară busuioc, cimbrişor, pătrunjel verde tocat, se încorpo­rează ouăle tăiate cuburi, apoi se introduce castronul în frigider pentru 10 minute.

După ce carnea a fiert, se taie felii, se toarnă deasupra so­sul veirde şi se serveşte cu cartofi noi, fierţi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.