Rasol de vita cu sos verde
PrinteazaRasol de vita cu sos verde din: carne de vita, cartofi, busuioc, cimbrisor, patrunjel, iaurt, smantana, maioneza, mustar, oua, sare, piper.
Ingrediente:
- 750 g carne de vită
- 1,5 kg cartofi noi
- 2 linguriţe busuioc
- 2 linguri cimbrişor
- 2 legături pătrunjel verde
- 250 ml smântână
- 400 ml iaurt
- sare
- piper
- 2 linguri maioneză
- 1 linguriţă muştar
- 2 ouă
- 1 cub supă de carne
Mod de preparare Rasol de vita cu sos verde:
Carnea se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert în apă rece. Se adaugă sare, cubul de supă, o legătură de pătrunjel verde şi se lasă la fiert o oră.
Cartofii se fierb în coajă, apoi se lasă să se răcească şi se curăţă. Ouăle se fierb tari.
Iaurtul se omogenizează cu smântână, maioneza, muştarul şi se condimentează după gust cu sare şi piper.
Se presară busuioc, cimbrişor, pătrunjel verde tocat, se încorporează ouăle tăiate cuburi, apoi se introduce castronul în frigider pentru 10 minute.
După ce carnea a fiert, se taie felii, se toarnă deasupra sosul veirde şi se serveşte cu cartofi noi, fierţi.
Pofta buna!