Rasol de vitel cu morcovi – gustos si usor de preparat
PrinteazaRasol de vitel cu morcovi din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, marar, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
- 4 felii groase rasol de vitel (circa 250 g/buc)
- 600 g morcovi
- 1 ceapa
- 1 telina mica
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 4-5 fire de cimbru verde
- 2-3 catei de usturoi
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi rasolul la fiert într-o oală, în 3 litri de apă cu 1 linguriţă sare. Când începe să fiarbă în clocote, luaţi spuma de câte ori este nevoie.
Adaugati ceapa şi ţelina curăţate, spălate şi tăiate în 4. Acoperiţi oala cu un capac şi fierbeţi rasolul la foc mic, 60 de minute.
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi morcovii în rondele subţiri.
Puneţi rondelele de morcov într-o tigaie, împreună cu uleiul şi 4-5 linguri din zeama în care fierbe rasolul.
Căliţi rondelele de morcov înăbuşit, 3-4 minute, apoi adăugaţi usturoiul şi verdeturile tocate mărunt.
Când rasolul este bine fiert, serviţi-l fierbinte cu garnitura de morcovi caldă.
Rasol de vitel cu morcovi
Pofta buna!