Rasol de viţel cu sos de tarhon
PrinteazaO reteta de rasol de vitel cu sos de tarhon din: carne de vitel, morcov, patrunjel, ceapa, faina, smantana si tarhon.
- 600 g carne de viţel
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 40 g făină
- 150 g smântână
- 1 legătură de tarhon
Mod de preparare:
Puneţi carnea la fiert în apă rece uşor sărată. Îndepărtaţi spuma care se formează la începutul fierberii, apoi fierbeţi carnea până când se înmoaie. Curăţaţi, spălaţi şi fierbeţi legumele separat.
Dizolvaţi făina în 200 ml supă rece. Încălziţi restul de supă, iar când dă în clocot, turnaţi făina dizolvată şi amestecaţi încontinuu, până se îngroaşă sosul. La ultimele 2 – 3 clocote, adăugaţi smântâna şi tarhonul fin tocat şi omogenizaţi.
Porţionaţi carnea în felii groase de 1– 1 ½ cm. O serviţi cu garnitura de legume şi cu sosul de tarhon.
Rasol de viţel cu sos de tarhon
Pofta buna!