Rasol de vitel in supa
PrinteazaO reteta de rasold e vita in supa din: ceapa, ulei, rasol de vita, boabe de piper, morcovi, telina, patrunjel, praz, cartofi, hrean si mar.
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- 1 kg rasol de vita
- 10 boabe de piper
- 2 morcovi
- 1/2 radacina de telina
- 1 radacina de patrunjel
- 1 fir de praz
- 600 g cartofi
- 20 g hrean ras si murat
- 1 mar
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se taie în jumătate, se aşază într-o tigaie cu partea tăiată în jos şi se prăjeşte în ulei încins. Se toarnă într-o oală mare cca 2 l apă şi se dau în clocot. Se aşază carnea şi ceapa şi se lasă să fiarbă la foc moalecca 1 ora. Se ia spuma de deasupra.
Se curata morcovii, telina, patrunjelul si prazul; se spala. Dupa 1 ora de fiert, se adauga in oala boabele de piper si legumele si se lasa sa mai fiarba timp de circa 25 de minute. Se decojesc cartofii si se pun la fiert; se lasa sa se inmoaie. Se amesteca greanul cu mar ras si 2 lingura de supa.
Carnea fiarta se taie felii groase, pe tocatorul de lemn. Se repartizeaza in farfurii supa si legumele si se adauga carnea; se serveste. Dupa ce se consuma supa, carnea se serveste cu garnitura de cartofi, precum si cu crema de hrean si mar.
Rasol de vitel in supa
Pofta buna!