Rasucite cu sos de branza
PrinteazaRasucite cu sos de branza din: aluat, susan, branza gorgonzola, smantana, amidon.
- 400 g aluat foitaj
- 2 linguri cu susan
- 1 gălbenuş
Pentru sos:
- 100 g brânză gorgonzola
- 70 ml smântână dulce
- 1 linguriţă cu amidon
Mod de preparare:
Pentru sos, pune pe foc mic brânza, smântână dulce şi amidonul dizolvat într-o lingură cu apă rece. Amestecă energic până se leagă sosul.
La final, potriveşte gustul de sare şi piper. Separat, întinde foaia de aluat şi taie fâşii de aproximativ 3 cm lăţime.
Unge-le cu gălbenuşul bătut cu o lingură cu apă şi presară susan. Răsuceşte uşor fiecare fâşie siaşază-le într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Coace la cuptor la foc mediu,15 minute. După ce s-au răcit, serveşte-le cu sos din belşug.
Pofta buna!