Rata aromata in sos de vin rosu

Printeaza

Rata aromata in sos de vin rosu din: rata, miere, melasa, ulei de masline, scortisoara, sare de mare, rozmarin, cartofi, vin rosu, dulceata de trandafiri.

Ingrediente:Rata aromata in sos de vin rosu

  • 1 raţă
  • 2 linguri miere
  • 1 linguriţă melasă
  • 4 linguri ulei de măsline cu aromă de lămâie
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • sare de mare
  • 2 crenguţe de rozmarin (frunzele rupte apoi tocate mărunt)
  • 500 g cartofi decojiţi
  • 375 ml vin roşu
  • 2 linguri dulceaţă de trandafiri

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul la 190°C. Intr-un bol amesteci mierea cu melasa, uleiul de măsline, scorţişoara şi cu 1 lingură sare de mare. Ungi raţa cu acest amestec şi o aşezi în tavă.

Restul de ulei de măsline îl amesteci cu rozmarinul tocat şi cu 1 lingură sare de mare. Aşezi cartofii lângă raţă şi îi stropeşti cu amestecul cu rozmarin.

Dai totul la copt timp de 1 oră, întorcând raţa de câteva ori pentru a se rumeni uniform.

Intre timp, vinul roşu îl pui într-o cratiţă pe foc potrivit împreună cu dulceaţa de trandafiri. Dai dulceaţa într-un clocot apoi o laşi să fiarbă timp de 5 minute.

După ce raţa a stat 1 oră în cuptor, o scoţi şi torni peste aceasta şi peste cartofi vinul roşu din cratiţă. Mai dai la copt timp de 15 minute, până când sosul a scăzut puţin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.