Rata aromata in sos de vin rosu
PrinteazaRata aromata in sos de vin rosu din: rata, miere, melasa, ulei de masline, scortisoara, sare de mare, rozmarin, cartofi, vin rosu, dulceata de trandafiri.
- 1 raţă
- 2 linguri miere
- 1 linguriţă melasă
- 4 linguri ulei de măsline cu aromă de lămâie
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- sare de mare
- 2 crenguţe de rozmarin (frunzele rupte apoi tocate mărunt)
- 500 g cartofi decojiţi
- 375 ml vin roşu
- 2 linguri dulceaţă de trandafiri
Mod de preparare:
Incingi cuptorul la 190°C. Intr-un bol amesteci mierea cu melasa, uleiul de măsline, scorţişoara şi cu 1 lingură sare de mare. Ungi raţa cu acest amestec şi o aşezi în tavă.
Restul de ulei de măsline îl amesteci cu rozmarinul tocat şi cu 1 lingură sare de mare. Aşezi cartofii lângă raţă şi îi stropeşti cu amestecul cu rozmarin.
Dai totul la copt timp de 1 oră, întorcând raţa de câteva ori pentru a se rumeni uniform.
Intre timp, vinul roşu îl pui într-o cratiţă pe foc potrivit împreună cu dulceaţa de trandafiri. Dai dulceaţa într-un clocot apoi o laşi să fiarbă timp de 5 minute.
După ce raţa a stat 1 oră în cuptor, o scoţi şi torni peste aceasta şi peste cartofi vinul roşu din cratiţă. Mai dai la copt timp de 15 minute, până când sosul a scăzut puţin.
Pofta buna!