Rata in aspic cu masline
PrinteazaRata in aspic cu masline din: rata, oua, frisca, mujdei, ficat, sunca, masline, aspic.
- 1 raţă
- tocătură din carne de porc
- ouă
- frişcă
- mujdei
- ficat
- şuncă
- măsline
- aspic
Mod de preparare:
Pregătiţi obişnuit o raţă mare şi grasă ca pentru orice friptură.
Umpleţi apoi raţa cu tocătură fină din: 250 g carne de porc, 250 g carne de raţă, sare, piper, cimbru, combinate cu 1 ou crud, cu 80 g frişcă ori cu smântână şi puţin mujdei.
Adăugaţi de asemenea 150 g ficat sotat, 100 g şuncă, 80 g măsline fără sâmburi. Umpleţi raţa, puneţi-o într-un şervet de bumbac nou, legaţi-o la capete şi de 2 ori peste corp.
Puneţi-o la fiert pentru o oră şi jumătate, pe foc domol.
Separat, pregătiţi aspic din 10 foi de gelatină care au fost dezlegate în apă rece. Scoateţi raţa, puneţi-o pe platou, acoperiţi-o cu aspic şi serviti.
Pofta buna!