Rata in aspic

Printeaza

Rata in aspic din: rata, ceapa, telina, usturoi, vin, cimbru, oua, ficat, unt, sare, piper.

Ingrediente:Rata in aspic

  • 1 raţă de 1,750 kg
  • 2 foi de gelatină
  • sare
  • piper
  • ceapă
  • 1/2 de ţelină
  • 3 căţei de usturoi mari
  • 1 pahar cu vin
  • cimbru
  • 4 ouă
  • 2 albuşuri
  • 200 g ficat de raţă
  • unt

 

Mod de preparare:

Fierbeţi raţa în apă cu o linguriţă de sare, luaţi foarte bine spuma, apoi adăugaţi în vas ceapa tocată, ţelina, cimbrul şi 8-10 boabe de piper.

Odată ce constataţi că este bine fiartă carnea, puneţi-o la rece. Limpeziţi zeama cu albuş şi adăugaţi gelatina şi vinul. Aşezaţi vasul din nou la fiert.

Lăsaţi la foc mic, 5 minute, să clocotească încet, apoi scurgeţi zeama prin strecurătoarea deasă.

Tăiaţi raţa în bucăţi şi puneţi-le pe un platou adânc, împrejur, puneţi-i bucăţi de ouă fierte, pe care le napaţi cu ficat sotat şi dat prin sita, combinat cu sare, piper şi 100 g unt.

Când aspicul este răcit, puneţi puţin mujdei, apoi, când începe să se gelatineze, turnaţi-l peste preparatul de pe platou.

Ca să se închege foarte bine, aşezaţi preparatul în frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.