Rata caramelizata

Printeaza

Rata caramelizata din: rata, vin, cartofi, salote, usturoi, ardei, miere, ghimbir, rozmarin.

Ingrediente:Rata caramelizata

  • 1 raţă de 2 kg
  • 1 l vin roşu
  • 4 cartofi întregi, cu coajă
  • 5 şalote
  • 1 căpăţână mică de usturoi
  • 1 ardei iute uscat si măcinat
  • 1/2 linguriţă ghimbir uscat şi măcinat
  • 2 linguri miere
  • 1 rămurică rozmarin
  • 10 boabe de coriandru
  • 2 linguri sos de soia
  • 5 cuişoare măcinate
  • 1 lingură zahăr brun
  • sucul de la 1/2 portocală
  • 20 ml oţet de orez
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 2 linguriţe sare
  • 2 linguriţe piper roşu

 

Mod de preparare:

Intr-un vas, se amestecă şalotele felii cu usturoiul şi rozmarinul tocate, 1/2 din praful de ardei iute, o lingură de miere, ghimbirul, boabele măcinate de coriandru, 1 linguriţă sare şi una de piper. Se adaugă cartofii şi se umple raţa.

Pentru glazură se amestecă 1/2 din ardeiul iute măcinat, 1 lingură miere, sosul de soia, cuişoarele măcinate, zahărul brun, sucul de la 1/2 portocală, oţetul de orez, o linguriţă de sare şi o linguriţă de piper roşu.

Se unge raţa şi se aşază într-o tavă de iena.

Se toarnă vin în tavă, se acoperă cu un capac şi se dă raţa 3,5 ore la cuptorul încins la 180°C. După 2 ore se mai unge cu compoziţie de glazură sau cu sos din tavă. Se mai lasă la copt fără capac, pentru a se rumeni bine.

Când este gata, se presară pătrunjelul spălat şi tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.