Rata cu castraveti acri

Printeaza

Rata cu castraveti acri din: carne de rata, ceapa, marar, rosii, faina, castraveti, ulei, boia, sare, piper, smantana.

Ingrediente:

  • 1.4 kg carne de raţă
  • 1 ceapă
  • 1 legătură de mărar verde
  • 300 g roşii
  • 1/2 lingură cu făină
  • 400 g castraveţi acri
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • smântână

 

Mod de preparare Rata cu castraveti acri:

Tăiaţi carnea în bucăţi egale, rumeniţi-le cu ulei, apoi puneţi-le în cratiţă, să fiarbă cu apă.

Intre timp, pregătiţi un rântaş alb din ulei, făină, ceapă tocată, roşii, boia, piper, sare. Puneţi totul în acelaşi vas, la foc domol, 20 de minute.

Curăţaţi castraveţii de coajă şi de seminţe, tăiaţi-le miezul în cuburi mici, puneţi-i în acelaşi vas cu raţa şi lăsaţi vasul să clocotească încet, pe foc mic.

Serviţi preparatul presărat cu mărar, tocat fin şi cu smântână.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.