Rata cu castraveti acri
PrinteazaRata cu castraveti acri din: carne de rata, ceapa, marar, rosii, faina, castraveti, ulei, boia, sare, piper, smantana.
Ingrediente:
- 1.4 kg carne de raţă
- 1 ceapă
- 1 legătură de mărar verde
- 300 g roşii
- 1/2 lingură cu făină
- 400 g castraveţi acri
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- smântână
Mod de preparare Rata cu castraveti acri:
Tăiaţi carnea în bucăţi egale, rumeniţi-le cu ulei, apoi puneţi-le în cratiţă, să fiarbă cu apă.
Intre timp, pregătiţi un rântaş alb din ulei, făină, ceapă tocată, roşii, boia, piper, sare. Puneţi totul în acelaşi vas, la foc domol, 20 de minute.
Curăţaţi castraveţii de coajă şi de seminţe, tăiaţi-le miezul în cuburi mici, puneţi-i în acelaşi vas cu raţa şi lăsaţi vasul să clocotească încet, pe foc mic.
Serviţi preparatul presărat cu mărar, tocat fin şi cu smântână.
Pofta buna!