Celebrat pentru Aromele Sale Complexe și Structura Robustă. Château Marquis d’Alesme este un vin de prestigiu din Margaux, una dintre cele mai renumite apelări din regiunea Bordeaux, Franța. Acest vin este recunoscut pentru aromele sale complexe și structura robustă, fiind un adevărat exemplu al rafinamentului și eleganței vinurilor din Margaux. […]
Rata cu castraveti
PrinteazaRata cu castraveti din: rata, castraveti murati, untura, rosii, ardei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 rată mare
- 5 castraveţi muraţi
- 2 linguri unt sau untură
- 2 cepe
- 750 g roşii (sau bulion de roşii)
- 2 ardei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Rata cu castraveti: Alegem castraveţi muraţi în saramură şi îi curăţăm de coajă. Putem să-i lăsăm şi cu coajă, pentru ca să nu se sfărîme la fiert.
Aşezăm într-o cratiţă un rand de castraveţi tăiaţi în două, în lung, apoi în felii groase de 2 cm.
Peste castraveţi punem un strat de ceapă crudă, tocată mărunt. Adăugăm apoi raţa tăiată în bucăţi potrivite.
Peste carne punem un strat bun de roşii sau bulion de roşii, amestecat cu ardei gras tăiat felii.
Adăugăm ceapă tocată mărunt, deasupra unui alt rind de castraveţi, punem grăsimea şi umplem cu saramură de castraveţi, amestecată cu puţină apă (cînd castraveţii sînt prea acrii).
Fierbem pînă ce mîncarea scade şi carnea este gata. Nu trebuie să fiarbă prea mult. Cine doreşte serveşte mîncarea de castraveţi cu mămăliguţă.
Pofta buna!
Château Marquis d’Alesme, Franța