Rata cu castraveti

Printeaza

Rata cu castraveti din: rata, castraveti murati, untura, rosii, ardei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 rată mare
  • 5 castraveţi muraţi
  • 2 linguri unt sau untură
  • 2 cepe
  • 750 g roşii (sau bulion de roşii)
  • 2 ardei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Rata cu castraveti: Alegem castraveţi muraţi în saramură şi îi curăţăm de coajă. Putem să-i lăsăm şi cu coajă, pentru ca să nu se sfărîme la fiert.

Aşezăm într-o cratiţă un rand de castraveţi tăiaţi în două, în lung, apoi în felii groase de 2 cm.

Peste castraveţi pu­nem un strat de ceapă crudă, tocată mă­runt. Adăugăm apoi raţa tăiată în bucăţi potrivite.

Peste carne punem un strat bun de roşii sau bulion de roşii, amestecat cu ardei gras tăiat felii.

Adăugăm ceapă tocată mărunt, deasu­pra unui alt rind de castraveţi, punem grăsimea şi umplem cu saramură de ca­straveţi, amestecată cu puţină apă (cînd castraveţii sînt prea acrii).

Fierbem pînă ce mîncarea scade şi carnea este gata. Nu trebuie să fiarbă prea mult. Cine doreşte serveşte mînca­rea de castraveţi cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Château Marquis d’Alesme, Franța

Celebrat pentru Aromele Sale Complexe și Structura Robustă. Château Marquis d’Alesme este un vin de prestigiu din Margaux, una dintre cele mai renumite apelări din regiunea Bordeaux, Franța. Acest vin este recunoscut pentru aromele sale complexe și structura robustă, fiind un adevărat exemplu al rafinamentului și eleganței vinurilor din Margaux. […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.