Rata chinezeasca cu anason
PrinteazaO reteta de rata chinezeasca din: rate, zahar fin, anason, ghimbir, ceapa verde, sirop de malt si otet de vin rosu.
- 2 raţe
- 140g de zahăr fin
- 6 steluţe de anason
- 1 bucată mare de ghimbir, tăiată felii
- 1 legătură mică de ceapă verde, tocată grosier
- 2 linguri sirop de malţ sau maltoză
- 3 linguri oţet de vin roşu
Mod de preparare:
Cu o zi înainte, se înmoaie în apă patru beţe de lemn pentru frigărui timp de 20 de minute. Se spală raţele cu apă rece, se scurg şi se usucă cu un şervet de bucătărie.
Se amestecă zahărul, anasonul, ghimbirul, ceapa verde şi câteva vârfuri de cuţit de sare, apoi se umplu păsările cu acest amestec.
Se închid cele două raţe cu beţele pentru frigărui şi se pun deoparte.
Intr-un bol mic, se amestecă’maltoza şi două linguri de oţet. Se pune oţetul rămas într-o cană mare cu apă care fierbe şi se toarnă peste raţe. (Apa clocotită deschide porii cărnii, iar oţetul ajută la curăţarea stratului cerat de la suprafaţa acesteia.
Astfel carnea va fi mai receptivă la maltoză, care-i va da un gust dulce şi un aspect lăcuit, cu nuanţe de caramel).
Se întinde amestecul de maltoză peste cele două raţe, apoi se aşază într-un recipient mare de plastic şi se lasă la frigider peste noapte, descoperite.
Rata chinezeasca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rata chinezeasca