Rata condimentata cu sos de chilli
PrinteazaRata condimentata cu sos de chilli din: rata, sare, piper, miere, ardei iute, usturoi, otet de mere, zahar brun, faina, ulei de susan si praz.
- 1 rata (1,8 kg)
- sare
- piper
- 5 linguri miere
- 25 g ardei iuti rosii
- 2 catei de usturoi
- 30 ml otet de mere
- 50 g zahar brun
- 250 g faina
- 3 linguri ulei de susan
- 1 fir praz
Mod de preparare:
Se opăreşte raţa 5 min. în apă şi se şterge. Se sărează, se piperează şi se unge pe dinafară cu miere. Se lasă să stea la frigider 2 ore. Se încinge cuptorul la 180°C. Se aşază raţa cu pieptul în jos pe grătar şi se pune dedesubt o tavă, în care să se scurgă grăsimea. Se coace raţa 45 min. pe ambele părţi.
Se spală ardeiul iute şi se curăţă. Se toacă usturoiul. Se pasează ambele cu oţet şi se pun la fiert cu 1 praf de sare, zahăr, 120 ml apă; se fierbe cea 20 min. la foc moale, amestecând. Se amestecă făina cu 120 ml apă. Se frământă aluatul până când nu se mai lipeşte. Se acoperă cu un prosop umed şi se lasă să se odihnească 20 min.
Pe o planşetă tapetată cu făină se modelează un rulou de aluat şi se taie în 16 bucăţi. Se întinde din fiecare câte o foaie subţire. Se unge tigaia cu puţin ulei şi se coc clătitele până fac băşici. Se taie bucăţi carnea de raţă şi prazul. Se aşază pe clătite cu sosul şi se rulează, apoi se servesc.
Rata condimentata cu sos de chilli
Pofta buna!