Rata condimentata cu sos de chilli

Printeaza

Rata condimentata cu sos de chilli din: rata, sare, piper, miere, ardei iute, usturoi, otet de mere, zahar brun, faina, ulei de susan si praz.

Ingrediente:Rata_condimentata_cu_sos_de_chilli

  • 1 rata (1,8 kg)
  • sare
  • piper
  • 5 linguri miere
  • 25 g ardei iuti rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 30 ml otet de mere
  • 50 g zahar brun
  • 250 g faina
  • 3 linguri ulei de susan
  • 1 fir praz

 

Mod de preparare:

Se opăreşte raţa 5 min. în apă şi se şterge. Se sărează, se piperează şi se unge pe dinafară cu miere. Se lasă să stea la frigider 2 ore. Se încinge cuptorul la 180°C. Se aşază raţa cu pieptul în jos pe grătar şi se pune dedesubt o tavă, în care să se scurgă grăsimea. Se coace raţa 45 min. pe ambele părţi.

Se spală ardeiul iute şi se curăţă. Se toacă ustu­roiul. Se pasează ambele cu oţet şi se pun la fiert cu 1 praf de sare, zahăr, 120 ml apă; se fierbe cea 20 min. la foc moale, amestecând. Se amestecă făina cu 120 ml apă. Se frământă aluatul până când nu se mai lipeşte. Se acope­ră cu un prosop umed şi se lasă să se odihnească 20 min.

Pe o planşetă tape­tată cu făină se modelează un rulou de aluat şi se taie în 16 bucăţi. Se întinde din fiecare câte o foaie subţire. Se unge tigaia cu puţin ulei şi se coc clătitele până fac băşici. Se taie bucăţi carnea de raţă şi prazul. Se aşază pe clătite cu sosul şi se rulează, apoi se servesc.

Rata condimentata cu sos de chilli

Rata_condimentata_cu_sos_de_chilli

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.