Rata cu castraveti murati cu garnitura de cartofi ducesa

Printeaza

Rata cu castraveti murati cu garnitura de cartofi ducesa

Ingrediente:Rata cu castraveti murati cu garnitura de cartofi ducesa

  • 1 raţă de 1,750 kg
  • 500 g castraveţi muraţi
  • 2 legături mărar
  • 400 g roşii sau 1 lingură bulion pastă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 400 g cartofi
  • 1 1/2 lingură făină
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • ulei
  • 1/2 pahar vin

 

Mod de preparare:

Raţa se frige la cuptor încins, circa 20 minute apoi se taie în 12 bucăţi egale. Separat se face rîntaşul uşor prăjit din ulei, 3/4 lingură făină, 1 ceapă tocată şi se fierbe timp de 20 minute cu 1 1 apă, cimbru, sare, piper, vin, bulion.

Se strecoară peste bucăţile de raţă şi se mai fierb sub capac pînă ce sînt gata.

Pe parcurs se pun castraveţii (spălaţi, curăţaţi, cu seminţele scoase, tăiaţi bucăţi egale) şi se termină cu mărarul tocat.

Din cartofi se face un piure ducesa (amestecat cu 1 ou, sare, 20 g unt) cu care se spriţuieşte margi­nea platoului şi se gratinează puţin.In mijlocul platoului se aşază mîncarea de raţă cu castraveţi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foate gustoasa rata cu castraveti murati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.