Rata cu ciuperci si vin

Printeaza

Rata cu ciuperci si vin din: ciuperci, pulpe de rata, ceapa, ciuperci, vin rosu, supa de pui, cimbru.

Ingrediente:Rata cu ciuperci si vin

  • ¼ cana ciuperci
  • 2 pulpe rata
  • 3 cepe
  • 8 ciuperci
  • 1 cana vin rosu
  • 1 ½ cana supa de pui
  • 4 crengute de cimbru

 

Mod de preparare:

Adaugati ciupercile uscate intr-un bol mic si se acopera cu aproximativ ½. cana apa clocotita. Indepartati orice exces de grasime de la nivelul pulpelor si crestati pielea. Frecati rata cu un pic de sare si piper negru.

Frigeti picioarele de rata intr-o tigaie pana cand pielea este crocanta, aproximativ 10-12 minute la foc mediu. Intoarceti si prajiti si pe partea cealalta pentru 2 minute. Transferați pe o farfurie mare, se toarna grasimea deasupra si se pastreaza deoparte.

Preincalziti cuptorul la 180C.

Curatati ceapa si sferturi. Stoarceti ciupercile, dar pastrati lichidul. Adaugati in tigaie, la foc mediu si gatiti ceapa și ciupercile aproximativ 8 minute. Asezonati, dupa gust.

Se adauga vinul și se aduce la fierbere. Se fierbe timp de un minut.

Adaugati din nou pulpele in tigaie, adaugati lichidul de la ciuperci, supa de pui si transferati la cuptor. Gatiti la cuptor aproximativ 1 1/2 ora.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.