Rata cu fructe de padure

Printeaza

Rata cu fructe de padure din: piept de rata, aluat de foitaj, fructe de padure, zahar tos, zahar vanilinat, miere, ghimbir, usturoi, sos de soia, rozmarin, vin, sare, piper.

Ingrediente:Rata_cu_fructe_de_padure

  • un piept de rata mai mare
  • un pachet aluat de foitaj
  • 400 g fructe de padure congelate
  • 100 g zahar tos
  • doua pliculete zahar vanilinat
  • o lingura cu miere
  • 5 g ghimbir
  • doi catei de usturoi
  • 25 ml sos de soia
  • o crenguta de rozmarin
  • un litru vin alb sec
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fructele congelate scurse de suc se amestecă cu zahărul tos, se întind pe aluatul de foitaj, se rulează şi se crestează cu un cuţit. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc mediu până devin aurii.

Pieptul de raţă se spală, se crestează pielea sub formă de pătrate şi se aşază într-un bol. Se toarnă deasupra sosul de soia, mierea şi vinul alb. Se presară sare şi piper, ghimbirul ras, rozmarinul şi usturoiul pisat. Se acoperă cu folie alimentară şi se dă la rece pentru două ore.

Se scoate pieptul din marinată şi se scurge, se aşază într-o cratiţă încinsă şi se lasă să se prăjească zece minute. Se întoarce pe celalaltă parte şi se continuă prăjirea. Se toarnă deasupra marinata, se lasă până scade sosul format, se taie bucăţi şi se serveşte alături de ruloul umplut cu fructe de pădure.

Rata cu fructe de padure

Rata_cu_fructe_de_padure

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    A fost bun?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.