Rata cu fructe de padure
PrinteazaRata cu fructe de padure din: piept de rata, aluat de foitaj, fructe de padure, zahar tos, zahar vanilinat, miere, ghimbir, usturoi, sos de soia, rozmarin, vin, sare, piper.
- un piept de rata mai mare
- un pachet aluat de foitaj
- 400 g fructe de padure congelate
- 100 g zahar tos
- doua pliculete zahar vanilinat
- o lingura cu miere
- 5 g ghimbir
- doi catei de usturoi
- 25 ml sos de soia
- o crenguta de rozmarin
- un litru vin alb sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fructele congelate scurse de suc se amestecă cu zahărul tos, se întind pe aluatul de foitaj, se rulează şi se crestează cu un cuţit. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc mediu până devin aurii.
Pieptul de raţă se spală, se crestează pielea sub formă de pătrate şi se aşază într-un bol. Se toarnă deasupra sosul de soia, mierea şi vinul alb. Se presară sare şi piper, ghimbirul ras, rozmarinul şi usturoiul pisat. Se acoperă cu folie alimentară şi se dă la rece pentru două ore.
Se scoate pieptul din marinată şi se scurge, se aşază într-o cratiţă încinsă şi se lasă să se prăjească zece minute. Se întoarce pe celalaltă parte şi se continuă prăjirea. Se toarnă deasupra marinata, se lasă până scade sosul format, se taie bucăţi şi se serveşte alături de ruloul umplut cu fructe de pădure.
Rata cu fructe de padure
Pofta buna!
A fost bun?