Rata cu gutui
PrinteazaRata cu gutui din: rata, gutui, vin, faina, ulei, zahar, gris, lapte, branza, pesmet, oua, sare.
- 2 raţe
- 750 g gutui
- 1 pahar vin roşu
- 1 lingură făină
- 200 g ulei
- 40 g zahăr
- sare
- 80 g griş
- 1 /4 l lapte
- 50 g branză rasă
- 2 ouă
- pesmet
- 1 lingură bulion
- 1/4 l supa
Mod de preparare:
Se frig inăbuşite raţele cu sare, piper, cimbru, idei şi puţină apă. Cand sunt gata se scot şi se face sosul rantaş cu ulei, făină, zahăr şi se stinge cu supă, bulion şi vin.
Se curăţă gutuile, se taie fiecare în 8 sferturi, se prăjesc în ulei şi se fierb 10-15 minute cu un sfert din sosul de friptură făcut in care se mai pune puţin zahăr.
Separat, se fierbe grisul cu lapte şi cînd s-a îngroşat se dă la rece, se amestecă cu branză rasă, se fac crochete date prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei.
Raţele se aşază în platou cu crochete si gutui.
Pofta buna!