Rata cu gutui

Printeaza

Rata cu gutui din: rata, gutui, vin, faina, ulei, zahar, gris, lapte, branza, pesmet, oua, sare.

Ingrediente:Rata cu gutui

  • 2 raţe
  • 750 g gutui
  • 1 pahar vin roşu
  • 1 lingură făină
  • 200 g ulei
  • 40 g zahăr
  • sare
  • 80 g griş
  • 1 /4 l lapte
  • 50 g branză rasă
  • 2 ouă
  • pesmet
  • 1 lingură bulion
  • 1/4 l supa

 

Mod de preparare:

Se frig inăbuşite raţele cu sare, piper, cimbru, idei şi puţină apă. Cand sunt gata se scot şi se face sosul rantaş cu ulei, făină, zahăr şi se stinge cu supă, bulion şi vin.

Se curăţă gutuile, se taie fiecare în 8 sferturi, se pră­jesc în ulei şi se fierb 10-15 minute cu un sfert din sosul de friptură făcut in care se mai pune puţin zahăr.

Separat, se fierbe grisul cu lapte şi cînd s-a îngroşat se dă la rece, se amestecă cu branză rasă, se fac crochete date prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei.

Raţele se aşază în platou cu crochete si gutui.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.