Rata cu lamaie
PrinteazaRata cu lamaie din: miere, anason, sos de soia, ghimbir, pulpe de rata, sare, piper, ulei de masline, usturoi, migdale, unt.
- 3 linguri miere
- 1 1/2 linguriţă anason
- 1 linguriţă sos de soia
- 1 linguriţă ghimbir măcinat
- coaja rasă şi fructul de la 1 lămâie netratată
- 4 pulpe de raţă
- sare
- piper
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 1 căpăţână de usturoi proaspăt
- 1 lingură migdale fără coajă
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Se fierb 10 minute mierea, anasonul, soşul de soia, ghimbirul, cojile de lămâie şi sucul de lămâie. Se strecoară şi se fierbe zeama până devine sirop.
Se piperează şi se sărează pulpele de raţă şi se prăjesc 12 minute la foc mic în ulei, cu partea cu piele în jos. Se întoarce carnea şi se mai lasă încă 10 minute la prăjit, în timpul prăjirii, carnea se stropeşte cu marinadă.
Se curăţă căţeii de usturoi şi se taie în jumătate. Se curăţă prazul, se spală şi se taie oblic în bucăţi de 2 cm. Se prăjeşte 10 minute în unt la foc mic cu usturoi şi migdale şi se serveşte cu pulpele de rată.
Rata cu lamaie
Pofta buna!