Raţă cu legume şi vin
PrinteazaRaţă cu legume şi vin din: pulpe de rata, cartofi, morcovi, rosii, dafin, vin, ulei, sare, piperdin: pulpe de rata, cartofi, morcovi, rosii, dafin, vin, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 pulpe de raţă
- 4 cartofi
- 6 morcovi
- 2 cepe roşii
- 2 foi de dafin
- 1/21 vin alb
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, morcovii şi ceapa, tai rondele morcovii şi cartofii, le prăjeşti în ulei încins, apoi adaugi ceapa şi laşi pe foc până se înmoaie.
Scoţi legumele pe o farfurie şi în uleiul rămas prăjeşti carnea. După ce s-a rumenit, adaugi legumele prăjite, torni vinul, pui foile de dafin, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi totul să fiarbă înăbuşit, pe foc mic, încă 40 de minute.
Pofta buna!