Rata cu miere si soia
PrinteazaRata cu miere si soia din: rata, miere, sos de soia, otet, vermut, amidon, usturoi, drojdie, sare, mere, pere.
- o raţa de 2 kg
- 100 ml miere
- 50 ml sos de soia
- 5 linguri otet alb
- 2 linguri vermut
- 2 linguri amidon
- 2 căţei usturoi
- 10 g drojdie proaspătă
- o linguriţă sare
- 2-3 mere
- 2-3 prune mari
Mod de preparare:
Raţa se pune 30 de secunde în apă clocotită, se scurge şi se usucă la interior şi exterior. I se fac apoi mai multe găuri peste tot.
Se amestecă mierea cu sosul de soia, otetul, vermutul, amidonul, drojdia, sarea şi usturoiul pisat. Se aşază rata într-un vas adânc, se toarnă amestecul şi se pune un pic si în cavitatea ratei.
Se lasă rata la marinat timp de 6 ore si apoi se scoate şi se pune într-o tavă de cuptor. Se toarnă jumătate din cantitatea de marinată peste ea si se lasă la foc potrivit 2 ore, până ce pielea ratei devine închisă la culoare.
După prima oră de coacere, se unge rata la fiecare1.0 minute cu restul amestecului în care astat la marinat. Dacă trebuie, se âdaugă putină miere.
Se serveste cu garnitură de mere si prune, puse la copt în ultimele 20 de minute, înainte ca rata să fie gata.
Pofta buna!