Rata cu miere
PrinteazaRata cu miere din: rata, miere, sos de soia, usturoi, otet, vin, amidon, praf de copt, sare.
- o raţă de circa 2 kg
Pentru lac:
- o lingură praf de cinci arome
- 100 ml miere lichidă
- 50 ml sos de soia
- 2 căţei usturoi
- 5 linguri oţet alb
- 2 linguri vin alb dulce
- 2 linguri amidon
- 10 g praf de copt
- o linguriţă sare
Mod de preparare:
Raţa întreagă se scufundă timp de 30 de secunde în apă care clocoteşte, se usucă apoi la interior şi exterior cu ajutorul unor şervete de hârtie şi se găureşte pe toată suprafaţa.
Intr-un bol se amestecă toate ingredientele pentru lac şi, apoi, raţa pusă într-un vas se unge cu lacul şi se toarnă puţin şi la interior. Se lasă la marinat 6 ore la frigider, întorcând rata din când in cand.
Apoi, raţa se pune la rotisor şi se lasă 2 ore până când pielea devine lucioasă.
După prima oră de rotisat, se unge raţa cu restul lacului şi, dacă acesta nu este de ajuns, se adaugă miere. Apoi, după două ore de rotisat, se pune rata la cuptor pentru 30 de minute.
Rata cu miere
Pofta buna!