Rata cu orez si portocale

Printeaza

Rata cu orez si portocale din: rata, orez, portocale, lamaie, vin, coniac, zahar, unt, sare, piper.

Ingrediente:Rata cu orez si portocale

  • 1 raţă
  • 350 g orez
  • 4 portocale
  • 1/2 lămâie
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml supă de legume
  • 2 linguri coniac
  • 1 lingură zahăr
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă raţa şi şterge-o cu şervete absorbante. Freac-o bine cu sare şi piper şi rumeneşte-o într-o cratiţă, în 20 g unt topit, până devine aurie.

Aşază raţa într-o tavă, stropeşte-o cu vin, zeama de la două portocale, supa, zeama de lămâie. Dă la cuptorul încins, la foc iute, 45 de minute. Periodic, stropeşte cu sosul format în tavă.

Decojeşte portocalele rămase. Taie miezul în rondele, iar coaja în fâşii. Opăreşte coaja de portocală un minut, în apă care clocoteşte. Pune coaja, bine scursă de apă, într-o crăticoară în care ai caramelizat puţin zahărul în untul rămas.

Stinge cu coniacul, amestecă şi toarnă sosul peste raţă, apoi aşază rondelele de portocală şi continuă prepararea timp de 15 minute.

Fierbe orezul într-un litru apă uşor sărată, scurge-l şi aşază-l pe un platou. Stropeşte-l cu sosul din tavă şi pune deasupra raţa şi feliile de portocală.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.